Hækplanter

Det ser ud til, at du kun gør dig selv en tjeneste med en hæk i haven, men pindsvin er faktisk også meget gode for naturen. For eksempel giver en blomstrende hæk ikke kun en farverig udsigt i blomstringssæsonen; sommerfugle og bier leverer også gerne nektar i blomsterne. Når alt kommer til alt, har bier det så hårdt, og sommerfugle giver haven endnu mere farve. Mange blomstrende buske producerer bær, som fugle elsker at spise efter blomstring. Så du kan virkelig hjælpe dyrene i dit område med en hæk.

Forresten behøver du ikke nødvendigvis blomstrende hække til det. Stikkende hække som bær, hagtorn, sorttorn eller pyracantha er populære steder for fuglereder. Rovdyr prøver ikke let at presse sig gennem en gren med robuste ryg. Fugle kan også godt lide at bygge deres reder i planter med relativt tætte grene, såsom en bøghæk. Selvfølgelig er disse hækplanter også meget nyttige for dig. De kan for eksempel bruges som en indbrudssikker hæk eller hemmeligholdelse.

Din have skiller sig ud med hækplanter

Især når et kvarter netop er blevet bygget, kan det hele se meget ensformigt ud. Hver have har samme mur eller hegn og de samme fliser. Med hækplanter i haven kan du få din have til at skille sig ud. En have, hvis grænse er afgrænset af en hæk med smukke blade eller slående blomster og frugter, er mere tilbøjelige til at skille sig ud end et mindre naturligt hegn.

Det er også en vigtig grund til, at nogle mennesker foretrækker en bladbeskyttelse frem for en stedsegrøn. Det faktum, at planter mister deres blade om efteråret, kan virke som en ulempe, men dette indledes ofte med sprudlende blomstring eller en fantastisk efterårsfarve. Dette betyder, at en bladbeskyttelse fortsat tiltrækker din opmærksomhed. Disse typer af hækplanter passer ofte ind i et lidt mere rustikt eller traditionelt havedesign, men sorter som liguster, bøg og tjørn kan også beskæres til en strammere og mere moderne form.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *