Een houtopslag voor in je tuin is ideaal als je in de zomeravonden lekker bij een vuurtje wilt zitten. Op deze manier kan je je hout droog houden liggen de houtblokken niet in de weg, maar netjes opgestapeld. Een houtopslag van cortenstaal zorgt voor een robuuste en roestige uitstraling, waardoor deze perfect is voor elke tuin.

Wat is een houtopslag van cortenstaal?

Cortenstaal is een legering van koolstofstaal met koper, chroom en nikkel. Dit materiaal is ontwikkeld door de Amerikaanse firma United States Steel Corporation in 1930. Cortenstaal heeft zijn naam te danken aan de Engelse benaming ‘corrosion-resistant steel’, wat roestvrij staal betekent.

Het materiaal is alleen bestand tegen atmosferische corrosie, waardoor het uitermate geschikt is voor toepassing in buitenruimtes. Een andere bijnaam voor cortenstaal is weerstandsstaal, wat duidelijk maakt waarvoor het materiaal gebruikt kan worden.

Aan de ene kant is cortenstaal roestbestendig, aan de andere kant zorgt het materiaal er juist voor dat er een mooie patina ontstaat op het oppervlak van het staal. Dit is niet per se een nadeel, want veel mensen vinden dit juist een mooie toevoeging aan het uiterlijk van hun tuin.

Toepassingen voor een houtopslag van cortenstaal

Een houtopslag is natuurlijk ideaal om je hout op te slaan, maar er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk voor dit materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een bloembak of plantenbak van cortenstaal. Dit materiaal geeft elke tuin net dat beetje extra uitstraling en sfeer.

Cortenstalen bloembakken en plantenbakken zijn steeds vaker te zien in tuinen en op balkons. Dit komt mede door het feit dat het materiaal onderhoudsvriendelijk is en niet veel werk vergt om er mooi uit te laten zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.